Om technische kennis te delen en inzicht te krijgen in wat er speelt worden medewerkers bij Guidion elke eerste woensdag van de maand meegenomen in het verhaal van een monteur onder de noemer: ‘Wat is er aan de hand in ondernemersland?!’ Zo gaf Guidion-monteur Adrie een presentatie over het belang van goed onderling contact in het ondernemersnetwerk van Guidion.

Ondersteunen als technisch aanspreekpunt

Adrie heeft jarenlange ervaring als telecommonteur. Hij is niet voor niets technisch aanspreekpunt geworden. Ondernemers uit het Guidion-netwerk kunnen altijd met vragen bij hem terecht. Door zijn ervaring zit hij boordevol technische kennis en hij helpt anderen graag. Hij staat bovendien heel positief in het leven: ‘Het is belangrijk om positief te zijn en fouten durven te maken, zo haal je het beste uit het leven’.

Kwaliteit leveren

Na een korte rondleiding op kantoor is het zover, de daily! Dit is een dagelijks moment bij Guidion waar het hele kantoor bij elkaar komt om successen te delen, nieuwe collega’s te ontmoeten en updates te geven vanuit de verschillende afdelingen en het werkveld van de monteurs. De presentatie die Adrie geeft tijdens de daily is met name gericht op de kantoormedewerkers die in contact staan met een technisch aanspreekpunt. Hij benadrukt hierbij dat een goede samenwerking en gezamenlijke focus op kwaliteit erg belangrijk is. Juist daarom vindt hij het zo leuk om andere monteurs te ondersteunen.

Samenwerken en blijvend motiveren

Adrie geeft mee dat het belangrijk is om fysiek bij elkaar te komen naast de telefonische contactmomenten: ‘Whatsapp is handig om korte boodschappen met andere monteurs te delen, maar als je elkaar in de ogen kijkt kan je elkaar toch makkelijker helpen. Door mijn herhaaldelijke initiatieven heb ik hierdoor snel het respect gekregen van het groepje monteurs dat ik help.’  Volgens Adrie is initiatief nemen en blijvend motiveren de sleutel tot succes. Dat kan Adrie niet alleen, want hij heeft daar ook wel eens de hulp van medewerkers van Guidion voor nodig. Dat is ook meteen de tweede boodschap van zijn presentatie: benut de samenwerking tussen het ondernemersnetwerk en Guidion.

Na afloop van de daily lopen er meerdere mensen op Adrie af om hem te bedanken. Een mooie weerspiegeling van een goede samenwerking tussen Guidion en het ondernemersnetwerk.

Deel jij ook graag jouw kennis en/of verhaal bij ons op kantoor? Stuur een mail naar community@guidion.net of plaats een reactie. Lijkt het je leuk om samen te werken met Guidion? Neem dan een kijkje op de opdrachtenpagina.