Nino Scheenhart is zzp’er en zonnepanelenmonteur en werkt met veel plezier samen met Guidion. Hij is handig met zijn handen en vindt duurzaamheid heel belangrijk. Van jongs af aan heeft hij al de ambitie om voor zichzelf te beginnen en deze factoren hebben geleid tot het worden van een zonnepanelenspecialist.

Sinds het voorjaar van 2017 werkt hij samen met Guidion en rijdt hij tussen de twee en drie dagen per week voor Guidion. Naast zijn werkzaamheden als monteur heeft hij sinds 2016 ook een eigen onderneming N. Scheenhart Solar Led Power. Dit is een installatiebedrijf in zonnepanelen en ledverlichting waarbij een energiecontract wordt afgesloten.

Persoonlijk advies

Het is belangrijk om goed advies aan klanten te geven, vindt Nino. Per dag installeert hij bij drie verschillende klanten zonnepanelen. Als zonnepanelenmonteur is Nino gespecialiseerd in zonnesystemen. Een zonnepaneel maakt het mogelijk om zonne-energie om te zetten in bruikbare elektriciteit, waardoor fossiele brandstoffen overbodig worden. Wanneer Nino zonnepanelen installeert bij mensen thuis, betekent dit dus minder uitstoot van vervuilende energiecentrales.

Verder observeert Nino van tevoren eerst welke werkzaamheden hij moet verrichten en overlegt hij goed met de klant. Hij vindt het erg belangrijk dat de klant tevreden is en daarom neemt Nino vaak uitgebreid de tijd om uit te leggen aan de klant wat er precies gaat gebeuren. Bijna altijd krijgt hij bij binnenkomst bij de klant koffie aangeboden, wat een goed moment is om te vertellen over zijn bezoek. Wat ook leuk is, is dat hij nu bijvoorbeeld in een woonwijk in Rotterdam werkt en dat hij steeds vaker door klanten gevraagd wordt om nog eens langs te komen: ‘Op een gegeven moment ben je een bekende in de buurt en dat maakt het werk zo leuk!’

Volle agenda en ondersteuning

Zonnepanelenmonteur Nino heeft graag een goed gevulde agenda: ‘Daar zorgt Guidion uitstekend voor.’ Hij rijdt meestal tussen de twee en drie dagen per week voor Guidion en als hij soms een extra dag wil rijden, is dat geen enkel probleem: Guidion heeft dit perfect geregeld!’. Dit geldt ook voor de bevoorrading. Daarnaast wordt Nino ondersteund en ondersteunt hij andere monteurs doordat hij actief deelneemt aan de groepschat, waarin adviezen en tips worden uitgewisseld. Bovendien wil hij als tip meegeven aan andere monteurs, dat als je ergens niet uitkomt, je altijd contact kan opnemen met Guidion. Als startende ondernemer is het soms lastig om op tijd aan de bel te trekken. ‘Toen ik begon heb ik gemerkt dat Guidion altijd mijn vragen direct kon beantwoorden. Nog steeds heb ik goed contact met Guidion. De contactpersonen zijn behulpzaam en duidelijk. Daarom raad ik een samenwerking met Guidion zeker aan!’

Ben je geïnteresseerd en wil je ook aan de slag gaan als zonnepanelenmonteur? Meld je aan via onze opdrachtenpagina.