Hussain is zzp’er en werkt met veel plezier sinds drie jaar samen met Guidion als telecommonteur. Naast zijn werkzaamheden als Guidion-monteur heeft hij een eigen aannemersbedrijf B2B Tech. Hoe kan hij zijn eigen onderneming combineren met de opdrachten van Guidion?

B2B Tech

B2B Tech is een allround aannemersbedrijf en is gespecialiseerd in het netwerk van de kabeltelevisie (coax-netwerk). Zo kan Hussain bijvoorbeeld eenvoudig een televisie aansluiten, maar kan hij ook een complexere kabelschade ondergronds oplossen. Het aannemersbedrijf werkt aan verschillende projecten, waaronder:
1. Nieuwbouwprojecten
Hierbij kan een heel nieuwbouwcomplex volledig worden voorzien van kabels en signaal.
2. AOP verplaatsingen
In sommige woningen zit de hoofdaansluiting nog in de woonkamer. Dat betekent een grote spaghetti aan snoeren in de woonkamer. Hussain kan op een professionele manier de hoofdaansluiting met alle kabels netjes bekabelen naar de meterkast.
3. Kabelschades
Soms is het lastig om kabelschade te vinden, maar Hussain maakt gebruik van verschillende apparatuur om dit probleem te verhelpen, zoals pulsemeters en een tekening van waar de kabel loopt.

Guidion een mooie uitvalsbasis

De samenwerking met Guidion biedt Hussain een mooie uitvalsbasis om zijn eigen onderneming constant draaiende te houden. ‘In principe sta ik altijd 1-0 voor bij gesprekken met andere bedrijven die mij willen inhuren voor opdrachten. Ik hoef niet overhaast een besluit te nemen, omdat ik makkelijk een paar dagen zonder werk kan zitten. Ik kan mijn agenda namelijk altijd zelf indelen en Guidion vult dan ook probleemloos mijn agenda aan.’ Ook vindt Hussain dat je absoluut geen nummertje bent en dat Guidion altijd alle vragen beantwoordt, zodat je de werkzaamheden kwalitatief goed kunt uitvoeren. 

Altijd blijven leren

Hussain vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen door regelmatig certificaten te behalen. Certificaten die Hussain bijvoorbeeld heeft behaald zijn: SECT 1B coax, SECT 1C coax, SECT 2B coax, SECT 1B glas en CCNA Cisco. Doordat hij leergierig is en altijd wil blijven leren zijn er altijd opdrachten voor hem. ‘Ik ben altijd heel actief in het ondernemersnetwerk. Zo probeer ik mijn kwaliteiten aan bedrijven duidelijk te laten zien en wat ik te bieden heb, zodat een bedrijf weet wat zij aan mij hebben.’

Hussain hoopt dat hij over vijf jaar kan zeggen dat zijn aannemersbedrijf alleen nog maar met grote projecten bezig is en dat hij vooral een uitvoerende rol kan vervullen. Hussain geeft als tip mee voor startende ondernemers:
‘Investeer altijd in jezelf! Als je wil groeien als ondernemer moet je jezelf laten zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede eigen website of LinkedIn.’

Wil jij net als Guidion-monteur Hussain naast jouw eigen onderneming samenwerken met Guidion? Bekijk dan onze opdrachtenpagina!