Naast de samenwerking als zzp’er met Guidion, een eigen duikschool en EHBO-onderneming verzorgt Bas van Kollenburg ook nog eens de selectie- en opleidingsdagen van nieuwe telecom-monteurs. Een echte duizendpoot.

Bas komt wekelijks naar kantoor, omdat hij verantwoordelijk is voor de selectie- en opleidingsdagen van de telecommonteurs voor onze installatiepartners. De werkweek ziet er heel afwisselend uit voor hem. Naast zijn werkzaamheden als zzp’er op het gebied van telecom runt hij zijn eigen duikschool Fantasea Divers en heeft hij een eigen EHBO-onderneming Soterios, waar hij EHBO-cursussen geeft. Hoewel hij is opgeleid tot boekhouder in Eindhoven, heeft hij in 2000 zijn baan opgezegd, waarna hij drie maanden is gaan reizen in Australië. Hij kwam tot de conclusie dat hij het roer om wilde gooien en is als zzp’er aan de slag gegaan.

Vrijheid en werkzaamheden combineren

Bas heeft er heel bewust voor gekozen om alleen maar dingen te doen in zijn leven die hij écht leuk vindt. Zelf zijn werkzaamheden kunnen inplannen vindt hij het grootste voordeel van de samenwerking met Guidion. ‘Ik kan mijn week helemaal zelf indelen, waardoor ik mijn werkzaamheden voor de duikschool, EHBO-cursussen en installatiewerkzaamheden heel goed kan combineren’, aldus Bas. Door zijn grote technische kennis is Bas ook technisch aanspreekpunt bij Guidion. Hij ondersteunt hiermee monteurs in zijn regio en is de schakel tussen deze monteurs en Guidion.

Selectiedagen

Eén keer per maand verzorgt Bas een selectiedag op kantoor van Guidion. Hierbij is het voor deelnemers van belang om de theorie goed door te nemen. Bas: ‘In de middag doen we een stukje praktijk en beantwoorden we negen theoretische kennisvragen. Je kan het beste dagelijks een kleine hoeveelheid theorie doornemen. In de praktijk blijkt dat dit wel eens wordt onderschat.’  Bas geeft bovendien als tip dat je niet te lang moet wachten met leren. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Opleidingsdag HFC-certificaat


Tijdens de opleidingsdag die Bas naast de selectiedagen geeft, volgen monteurs de HFC-examentraining van de afdeling Coax. Iedere twee jaar kan een telecominstallateur op het gebied van coax een HFC-training volgen om opnieuw te certificeren voor het werkveld. Bas weet uit ervaring dat als je goed je theorie voorbereid, je meestal succesvol het examen behaalt. Bas haalt er veel voldoening uit om mensen met meer kennis naar huis te sturen. ‘Mijn werk is zo leuk, omdat de mensen mij altijd heel dankbaar zijn voor wat ik hen heb geleerd’.

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen of om jouw kennis bij te spijkeren? Wij bieden diverse opleidingen aan in elke sector. Klik hier voor meer informatie. Wil je aan de slag als telecommonteur? Neem dan een kijkje op de opdrachtenpagina.