Door alweer 5 jaar samen te werken als zzp’er met Guidion, zit Kosar boordevol verhalen over zijn groei als ondernemer en ervaring als Guidion-monteur. Daarom kwam hij langs bij Guidion op kantoor om zijn positieve ervaringen te delen en te vertellen over het pad dat hij heeft afgelegd van startende ondernemer naar multi-skilled installatiemonteur.

Elke maand maakt een Guidion-monteur een ochtend vrij in zijn volle agenda om bij Guidion op kantoor in Amsterdam zijn (technische) kennis en ervaring te delen als zzp’er. Hierdoor wordt bovendien de betrokkenheid vergroot tussen kantoormedewerkers van Guidion en het monteursnetwerk. Op 5 juli had Kosar Ezaat de eer om zijn verhaal te delen.

Technisch informaticus start eigen onderneming

Kosar Ezaat (47) is in 2000 vanuit Irak naar Nederland gekomen. Na een afgeronde IBA-opleiding en het behalen van zijn diploma in de technische informatica, is hij het werkende leven begonnen in loondienst. In 2009 besloot hij het roer om te gooien en aan de slag te gaan als zzp’er. Kosar richtte zijn eigen onderneming Lawicom op, waarin hij zich bezighoudt met ICT-dienstverlening in de meest brede zin van het woord. Hij bedient hiermee zowel bedrijven als particulieren.

Doorgroeimogelijkheden binnen Guidion

In 2013 kwam Kosar in aanraking met Guidion doordat hij een Guidion-monteur thuis over de vloer kreeg voor installatiewerkzaamheden. ‘We raakten aan de praat en mijn interesse werd meteen gewekt. Ik zocht daarna de website van Guidion op en meldde mij aan als telecominstallatiemonteur.’ Zodoende begon Kosar als Guidion-monteur met het uitvoeren van telecominstallaties in opdracht van Guidion’s partner Ziggo. Vervolgens is hij een tijd aan de slag gegaan voor partner Eneco door slimme thermostaten te installeren bij particulieren thuis. Sinds een jaar is Kosar weer werkzaam als telecominstallatiemonteur. Dit keer niet op het gebied van coax-bekabeling, maar Kosar voert nu naast zijn eigen klussen storings- en installatiewerkzaamheden uit via Guidion voor het DSL- en Glasvezel-netwerk. Vanwege de doorgroeimogelijkheden binnen Guidion en door onderdeel uit te maken van het ondernemersnetwerk van Guidion, heeft hij veel (technische) kennis opgedaan.

‘Ik heb veel van andere zzp’ers uit het monteursnetwerk geleerd. Op technisch vlak, de manier van ondernemen en in de communicatie naar klanten toe. Mijn doel is om altijd te blijven groeien als zzp’er en de samenwerking met Guidion maakt dit mogelijk! Ik hoop dat Guidion ooit heel Europa verovert!’

3 tips van Kosar aan startende ondernemers

Kosar heeft de volgende tips voor startende zzp’ers:
Communicatie
Kosar geeft als tip mee dat alles draait om de communicatie bij een monteursbezoek. ‘Luister goed naar de klant, wat zijn de wensen van de klant? Haal deze op en luister daar goed naar.’
Neem de tijd
‘Het is belangrijk om echt de tijd te nemen voor een bezoek. Ga niet gehaast aan het werk.’
Volg je gevoel
‘Neem nooit risico! Als je denkt dat iets niet lukt, vraag dan om hulp. Als je problemen ondervindt, kun je altijd Guidion of de partner even bellen. Zij beantwoorden dan al jouw vragen. Ik ben Guidion heel dankbaar voor de goede ondersteuning!’

Kosar geeft als laatste mee dat hij Guidion een heel jong, gezond en dynamisch bedrijf vindt om mee samen te werken. Daarom stimuleert hij ook zeker andere zzp’ers om een samenwerking aan te gaan met Guidion.

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als Guidion-monteur? Bekijk dan onze opdrachtenpagina en meld je aan.