Op vrijdagmiddag is Marjolijn naar Apeldoorn afgereisd om daar samen met Gertjan van Vliet en zijn zoon Jonathan, cv storingen en onderhoud te doen. Het was een heus festijn om met dit vader-zoon duo op pad te gaan.

Na het eerste bezoek werd mij meteen duidelijk dat cv onderhoudsmonteurs veel overeenkomsten hebben met tandartsen.Tandarts? Jazeker! Eigenlijk is het cv onderhoud ook een soort tandsteen weg schrapen en opzuigen. Alleen dan niet van je tanden maar van de ketel. Tot mijn grote verbazing gebruikt Gertjan ook het liefst een tandartsschraper en een tandartsspiegeltje om zijn werk goed uit te voeren. Hij heeft ooit een tweedehands tandarts setje gekocht en dat werkt perfect. Tussendoor assisteer ik (tandartsassistente) met het vasthouden van wat materiaal zodat Gertjan een foto kan maken.

Vader-zoon duo

Jonathan (17) is naast muzikant ook nog in opleiding bij Gertjan. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld. De vaste rolverdeling was dat Gertjan het onderhoud uitvoert, Jonathan tips geeft aan zijn vader en ook nog de administratie doet. In de auto naar de volgende klant analyseren we Radar (ons IT systeem) en krijg ik tips over hoe we de vragen flow bij het afboeken van een bezoek logischer kunnen inrichten. Ook blijkt dat de foto maken als de ketel open is gemakkelijk vergeten kan worden en dan kom je daar pas achter als de ketel alweer dicht is. Dan is het natuurlijk al te laat. Artikelnummers noteren is ook een hele uitdaging, deze nummers zijn niet altijd handig te vinden.

 

Het laatste klantbezoek

Bij mijn vierde en laatste bezoek doen we nog een storing. Binnen no time had Gertjan de storing gefixed en ook nog even een kraan in de badkamer gemaakt. ‘Wat een service, net even dat stapje extra zetten voor de klant. De dolgelukkige klant heeft ons wel tien keer bedankt en een fijn weekend gewenst.’ Top afsluiting van de dag! Gertjan en Jonathan bedankt, het was heel leerzaam en ik heb een goede indruk van het werk in het veld gekregen.

Lijkt het jou leuk om je ook bezig te houden met werkzaamheden in de cv-branche? Bekijk dan de opdrachtenpagina.