Om de binding tussen monteurs en Guidion te versterken worden er regelmatig bijeenkomsten gehouden op locaties door heel het land: de roadshows. Op 2 en 4 oktober kwamen Toon en cv-monteurs en kantoormedewerkers ook weer een avond bij elkaar.

Tijdens de roadshow staan we stil bij de belangrijkste veranderingen van de afgelopen periode en wat ons staat te wachten in de komende maanden. Dit is een uitgelezen kans om ervaringen te delen en elkaar beter te leren kennen. Uiteraard is een roadshow niet compleet zonder een hapje eten. Op de gehuurde locatie in Utrecht waar wij een van de roadshows bijwoonden, stond voor de aanwezigen een goede hap klaar. Voor sommige monteurs was het de eerste keer dat ze aanwezig waren bij de roadshow. Dit was een mooie kans om uitgebreid in gesprek te gaan en wat meer achtergrondverhalen te horen.

Samensmelting van twee teams

Iedere roadshow zijn er terugkerende onderwerpen die langskomen, zo wordt er stilgestaan bij de veranderingen in het werkpakket en verschillende partners. Deze roadshow stond veel in het teken van de samensmelting op kantoor van Guidion van de teams cv en Toon tot het huidige team ‘Warmte en Koude’. Enkele maanden geleden zijn namelijk twee zelfstandige teams in elkaar opgegaan. Reden hiervoor was dat de werkzaamheden en processen al veel gemeen hadden. Door de samenvoeging van de twee teams zijn er veel kansen ontstaan waardoor het voor monteurs gemakkelijker is om meerdere opdrachten voor Guidion uit te voeren. Een ander belangrijk onderdeel van deze avond, is dat er uitgebreid gesproken wordt over de vragen en feedback die de aanwezige monteurs hebben. Enorm waardevolle informatie waar we samen mee aan de slag kunnen gaan om de samenwerking nog beter te maken.

Meer delen met het zzp-netwerk

Dankzij deze roadshow zijn we ons meer bewust geworden van het belang van het communiceren over kansen richting monteurs. Zo gaf een monteur in Friesland aan dat hij zijn agenda nog wel meer zou willen aanvullen met opdrachten van Guidion, maar momenteel zijn we daar met één partner werkzaam. Over een maand kan dat al compleet anders zijn, wat er voor zorgt dat er meer opdrachten vrijkomen. Daar was deze monteur zich nog niet van bewust. We leren dan dat je er op kantoor al veel over praat, maar dat we dat eigenlijk ook sneller moeten delen met ons zzp-netwerk.

Wanneer weer?

Momenteel zijn het hoogtijdagen in verband met het zogeheten ‘stookseizoen’ en is iedereen in het veld en op kantoor enorm druk. De volgende roadshow zal dus weer plaatsvinden na het hoogseizoen. Dan hebben we zeker weten weer een heleboel te bespreken met elkaar!

Wil jij ook deel uitmaken van ons hechte ondernemersnetwerk? Bekijk dan onze opdrachtenpagina.