De afdeling Zon binnen Guidion is de afgelopen drie jaar hard gegroeid. Er wordt veel van de monteurs gevraagd. Niet alleen het plaatsen van zonnepanelen, maar ook moet de administratie bijgehouden worden. Wij willen graag de monteurs ontzorgen in hun werk, dus hebben we hard gewerkt aan de zogeheten ZonApp!

Van workarounds naar gebruiksvriendelijke mobiele app

Ik ben Roos van Garderen en de projectleider van onze ZonApp. Ons doel was om de administratie van onze monteurs te vereenvoudigen, waardoor zij zich volledig kunnen richten op het installeren van zonnepanelen. Hiervoor hebben we een mobiele app gebouwd en het was mijn taak om deze perfect op de wensen van de Guidion-monteurs af te stemmen.

Functionaliteiten ZonApp

Teams kunnen nu dankzij de ZonApp onder andere tegelijkertijd aan een opdracht werken, offline werken, vanuit de app contact opnemen met kantoor én de route plannen. Tot slot hebben we veel tijd geïnvesteerd om de app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De ZonApp communiceert middels een API-koppeling met ons systeem en zorgt ervoor dat de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek komt. Hierdoor kunnen de zonnepanelenmonteurs op dagelijkse basis hun opdrachten afronden en wij aan de wensen van onze opdrachtgevers voldoen.

Verdere ontwikkeling en toekomst

Momenteel draait de ZonApp als een zonnetje, maar komen er soms nog bugs in voor. Zodra een monteur een bug constateert probeer ik eerst samen de oorzaak te vinden. Als blijkt dat het niet op te lossen is met het wijzigen van bepaalde instellingen op de telefoon, registreer ik de bug bij de afdeling IT-development. De developers voeren technische controles uit en met elkaar zorgen we ervoor dat de bugs zo snel mogelijk worden opgelost. Het schakelen tussen de monteurs en IT maakt dan ook waarom ik dit deel van mijn werk zo leuk vind! De zonnepanelenmonteurs voelen zich gehoord als hun feedback wordt verwerkt. Guidion-monteur Ryan die al drie jaar met Guidion samenwerkt zegt hierover het volgende:
‘Sinds de lancering van de ZonApp kan ik foto’s sneller uploaden, daarnaast kan ik met meerdere devices tegelijk aan een opdracht werken. Dit bespaart heel veel tijd! Er zitten soms nog kleine bugs in, maar worden snel opgelost door “Rosa en Kornuiten”‘.
We gaan de ZonApp gebruiken als basis voor andere apps binnen Guidion. Ik durf er nog niet veel over te verklappen, maar ik kan wel zeggen dat deze mobiele app gebruiksvriendelijker wordt dan ooit!

Op onderstaande afbeeldingen zie je printscreens van de ZonApp.

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als zonnepanelenspecialist? Bekijk dan nu onze opdrachtenpagina.