Binnen het ondernemersnetwerk van Guidion zijn veel zzp’ers ook werkzaam in de taxibranche. Guidionmonteur Younes vertelt hoe hij zijn werk als taxichauffeur goed kan combineren met Guidion-opdrachten voor telecompartner VodafoneZiggo.

Younes runt sinds 2014 zijn eigen taxi-onderneming in Amsterdam, Chichaoui Taxi. Toch merkt hij dat het een steeds grotere uitdaging wordt om als taxichauffeur de agenda te vullen. Inmiddels werkt Younes naast zijn taxiritten zeven maanden samen met Guidion als technisch monteur. Wij spraken Younes hier over!

In gesprek met taxichauffeur Younes

Hoe ben je met Guidion in aanraking gekomen?
‘Ik ken Guidion via mijn broer, die eerder een samenwerking met Guidion is aangegaan. Ik was al wel een beetje technisch ingesteld, zo deed ik sommige klussen thuis zelf en daarbij heb ik ook veel van mijn broer geleerd. Toch heb ik veel gehad aan de cursussen en opleidingen die ik via Guidion heb gevolgd om als telecommonteur aan de slag te gaan.’

Hoe lang ben je al ondernemer?
‘Sinds 2014 heb ik mijn eigen onderneming, maar er is sinds die tijd veel veranderd in de taxiwereld. Zo is er vooral meer concurrentie bijgekomen. Nu ik ook samenwerk met Guidion heb ik minder stress en kan ik mijn agenda goed en flexibel aanvullen. Het werk is chiller en nu heb ik garantie voor een aantal klanten per dag. Dat heb je niet wanneer je met de taxi rijdt.’

Heb je nog tips voor andere ondernemers?
‘Ik denk dat je als ondernemer vooral aan de lange termijn moet denken in plaats van de korte termijn. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je altijd de klant voorop moet stellen, zodat ze je nog een keer bellen.’

Zou je een samenwerking met Guidion aan andere taxichauffeurs aanbevelen?
‘Iedereen heeft zijn eigen interesses. Ik kan wel zeggen dat ik het aan zou raden, als je techniek interessant vindt of er van houdt om problemen op te lossen. Door de opleiding en de goede verhalen over klantbezoeken van mijn broer ben ik in ieder geval geïnteresseerd geraakt en het blijkt een goede uitbreiding te zijn van mijn ondernemerschap.’

Wil jij ook een aangevulde agenda op jouw huidige werkzaamheden als ondernemer? Bekijk dan onze opdrachtenpagina.