Guidion-monteur Prince Shah werkt sinds 2016 samen met Guidion. Ondernemen zit in zijn bloed, zo is hij voor een paar andere Guidion-monteurs verantwoordelijk voor de administratie, facturatie en logistiek. Ik loop een dag met hem mee, waar hij mij meer vertelt over zijn ambities en zijn werkzaamheden als telecommonteur.

Even voorstellen..

Ondernemer Prince werkt als Guidion-monteur samen met de afdeling VodafoneZiggo. Op jonge leeftijd kwam het ambitieuze karakter van Prince al tot uiting. Op zijn vijftiende is hij begonnen bij de BurgerKing. Prince was nog te jong om kassa te draaien, dus mocht hij alleen tafels schoonmaken en het restaurant netjes houden. Doordat hij zo zijn best deed, zag het restaurant er altijd spik en span uit. Hij kreeg promotie, maar omdat hij nog te jong was voor de kassa kreeg hij een functie die nog niet bestond: ‘crew trainer.’ Op zijn achttiende is hij doorgegroeid tot bedrijfsleider.

Meer dan het technische aspect

Terug naar de meeloopdag! Het eerste klantbezoek is bij een bejaarde man thuis, waar de analoge tv-aansluiting overgezet moet worden op een digitale aansluiting. Alle zenders zitten op een andere plek dus er is extra uitleg nodig. Wat dat betreft moet een monteur heel veel geduld hebben. Je kan het niet zomaar neerzetten en weggaan, dus er komt best veel kijken bij een installatiebezoek om te zorgen dat de klant er echt iets mee kan.

Een lastige situatie

Uiteindelijk komen we bij een Amerikaanse klant, woonachtig in een groot grachtenpand. VodafoneZiggo geeft natuurlijk garantie op internet (de power promise) en dat kan voor problemen zorgen als een klant zijn huis niet voordelig is ingericht voor een internetverbinding. Dit klantbezoek is een voorbeeld van zo’n situatie. Het modem staat in een meterkast die is geplaatst in een soort inbouwkast. Er wordt verwacht dat het internet dan helemaal naar de achterkant van het gebouw gaat, waar haar slaapkamer zit.

Altijd hulp blijven aanbieden

Prince gaat echt heel geduldig met de klant om. We zijn er al best lang, terwijl het eigenlijk duidelijk is dat we niet heel veel voor haar kunnen doen. De klant wil een WiFi-booster en dat moet bekabeld worden gedaan, maar dat vindt ze niet mooi. De klant is niet bepaald tevreden. Wanneer ik er zelf echt al klaar mee ben, geeft Prince haar zelfs nog advies dat ze een externe router kan gebruiken. Iets dat eigenlijk totaal buiten zijn pakket valt. Dat stapje extra is voor Prince vanzelfsprekend.

Zijn toekomst

Het is duidelijk dat Prince nog steeds wordt geleid door de ondernemer die diep in zijn kern te vinden is. Bij Guidion is hij continu bezig om zijn kennis te verrijken en in de avonduren installeert hij kassasystemen. Afgelopen jaar is Prince getrouwd, ondertussen is hij een huis aan het bouwen én is hij bezig om een sportschool op te richten. En zijn toekomst? ‘Over twee jaar wil ik mij ook weer gaan richten op horeca naast mijn eigen onderneming en opdrachten van Guidion’. Veel succes Prince en nogmaals bedankt voor het meelopen. Een erg leuke dag en leerzaam om eens de andere kant van de telefoon te ervaren. Ik kan het iedereen aanraden!

Ben jij ondernemend en wil jij ook aan de slag als telecominstallateur? Bekijk dan onze opdrachtenpagina!