Vorige week kreeg ik bij Guidion-monteur Winston Elliot een kijkje achter de schermen bij het plaatsen van een Toon-installatie. Ook is hij uitgeroepen tot monteur van de maand september, genoeg reden dus om een dagje met hem mee te lopen.

Sinds drie weken ben ik werkzaam als content marketing stagiaire op kantoor bij Guidion. Ik had dus van tevoren geen idee van wat ik moest verwachten van een meeloopdag. Wel had ik al eerder een paar monteurs ontmoet op de Guidiondag, maar hen ontmoeten in werkmodus had ik nooit eerder meegemaakt.

Het installeren

Eenmaal aangekomen in Amstelveen geeft de klant ons een gastvrij ontvangst, daarna gaat Winston zorgvuldig aan de slag met het installeren van de Toon-installatie. ‘Voor een succesvolle Toon-installatie zijn drie dingen belangrijk: de thermostaat, de meterkast en de cv-ketel. Het hele systeem moet getest worden, als dat goed is ga ik naar de meterkast om te kijken of er een stopcontact aangelegd moet worden of dat er al eentje aanwezig is. Vervolgens check ik de cv-ketel. Als daar ook alles klopt, kan ik beginnen met het ophangen van de Toon.’

Winston’s loopbaan

Toen Winston bij Guidion terecht kwam, was hij al zzp’er. Hij werd door een kantoormedewerker benaderd voor een samenwerking met Guidion. Nu werkt Winston als ondernemer al vier jaar samen met Guidion en is hij nog steeds enthousiast: ‘Wat ik fijn vind aan de samenwerking is de servicedesk, waar ze mij altijd goed helpen. Ook de evenementen die worden georganiseerd waarbij we samenkomen, waaronder de Guidiondag, maken het echt leuk. Dan kan ik ook andere zzp’ers uit het ondernemersnetwerk van Guidion ontmoeten.’ Naast zijn samenwerking met Guidion doet Winston grafisch werk. Daarbij houdt hij zich onder andere bezig met het ontwerpen van flyers, websites en visitekaartjes.

Behulpzaamheid

Winston haalt zijn werkgeluk vooral uit het blij maken van klanten: ‘Ik houd ervan om mijn werk goed te doen, het is fijn om te zien dat je een klant achterlaat met een glimlach.’ Dit is zeker terug te zien tijdens het installatiebezoek. De klant is een expat uit Engeland, die nét naar Amstelveen is verhuisd. Winston nam geduldig de tijd om het Nederlandse Toonsysteem aan hem uit te leggen. Vooral daardoor begrijp ik nu waarom Guidion-monteurs zo speciaal zijn, ze hebben een bepaalde behulpzaamheid die ik zelf in de praktijk nooit eerder ben tegengekomen.

Impact van Guidion op het leven van ondernemers

De meeloopdag was niet alleen een leuke ervaring, maar ook leerzaam. Het heeft mij inzicht gegeven in wat voor positieve impact Guidion heeft op het leven van de zzp’ers: stabiliteit verschaffen, zodat ze met ons als veilige basis een mooi ondernemersnetwerk kunnen opbouwen. En dat vind ik ontzettend mooi, ondernemers de moed geven om voor zichzelf te beginnen.

Wil jij ook zzp’er worden en deel uitmaken van ons betrokken ondernemersnetwerk? Bekijk dan nu de opdrachtenpagina.