De Energievakbeurs vond dit jaar plaats op 8, 9 en 10 oktober. Maar liefst 350 exposanten kunnen je er van alles vertellen over onderwerpen verbonden met – de naam zegt het al – energie! Wat was er allemaal te doen op dit evenement?

Duurzaamheid staat centraal

Op de Energievakbeurs staan duurzame energiebesparing en -opwekking centraal. Voor het vakpubliek is er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over een breed scala aan subonderwerpen. Daarbij had deze beurs drie hoofdthema’s: mobiliteit, gebouwen en industrie.

Hybdride systeem van Nefit.

In de toekomst meer hybride systemen

Op de looproute worden verschillende installaties tentoongesteld. Zo vertelt Ron over de modern ogende warmtepompen en cv-ketels, die in mijn ogen eerder iets weg lijken te hebben van een koelkast. Ron: ‘In de toekomst zul je vaker gaan zien dat een cv-ketel en warmtepomp naast elkaar staan. Een cv-ketel kan namelijk hoger stoken dan een warmtepomp, dat noemen we ook wel een hybride systeem. Dit komt doordat we uiteindelijk minder gas gaan gebruiken.’ Op technisch gebied heeft Ron niet veel nieuwe inzichten gekregen op de beurs, wel werd hij erg enthousiast van de nieuwe gadgets die er te zien waren. Zo waren er nieuwe typen warmtepompen, maar ook elektrische voertuigen als auto’s, scooters en fietsen.

Innovatieve oplossingen

Op de Energievakbeurs is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops en debatten. Deze beurs is volgens Ron ideaal om te netwerken. Samen met Peter Schuurman, veiligheidsverantwoordelijke service onderhoud & installatie bij Guidion, ging hij in gesprek met verschillende exposanten. ‘We zijn bij de stand van Nefit geweest, waar we gesproken hebben over nieuwe warmtepomp-oplossingen voor bestaande cv-installaties. Ook hebben we interessante gesprekken gevoerd over nieuwbouw oplossingen in combinatie met een warmtepomp’ zegt Peter.

Andere interessante evenementen

Toekomstige beurzen of evenementen die volgens Ron de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn de VSK in Utrecht en de Week van de Techniek in Hardenberg en Ommen.

Wil jij een expert worden op het gebied van cv-installaties en onderhoud? Bekijk dan nu de opdrachtenpagina.