De allereerste ‘Floww Expertdag’ is een feit. Guidion-monteurs die werkzaamheden uitvoeren op het gebied van cv-ketels en boilers kregen een uitgebreid kijkje in de keuken van partner Floww.

Kokendwaterkranen van Floww

Een van de sectoren waarin Guidion-monteurs opdrachten uitvoeren is ‘centrale verwarming’. Naast cv-ketel installaties en -onderhoud verhelpen de monteurs ook storingen aan kranen en boilers bij klanten door het hele land. Guidion werkt onder andere samen met partner Itho Daalderop, een organisatie gericht op klimaatsystemen. Ruim een jaar werkt een aantal Guidion-monteurs met kokendwaterkranen in opdracht van partner Floww, een afsplitsing van Itho Daalderop. Hoog tijd om eens langs te gaan bij deze partner!

Een bezoek aan Tiel

Op dinsdag 12 juni vond daarom in Tiel de ‘Floww Expertdag’ plaats voor zowel de monteurs, als medewerkers van het Guidion-kantoor die deze monteurs ondersteunen. Op de locatie in Tiel zijn de afdelingen research & development en operations/fabricage gevestigd. De medewerkers van Floww deelden dan ook een hoop informatie over de werkzaamheden en productontwikkelingen. Een hele leerzame en vooral erg gezellige dag.

Technische verbeteringen en nieuwe producten

De dag begon met een flinke technische update vanuit Patrick, product manager van Floww. Hij nam de monteurs en Guidion-medewerkers van kantoor mee in de Floww-plannen voor de toekomst. Op korte termijn worden systemen verbeterd en er worden nieuwe producten ontwikkeld. Zo komt er een nieuw HUB-systeem voor de bediening van de touch kraan, komt er een Bypass-update die zorgt voor lager waterverbruik van de boiler en wordt er een compleet nieuwe 10 liter boiler ontwikkeld. Ook wordt er bij Floww een laatste hand gelegd aan een kleinere boiler die niet alleen onder de plint van het keukenkastje kan liggen, maar ook rechtop kan staan.

Rondneuzen in de fabriek

Na Patrick nam Roland, after sales manager van Floww, het stokje over. Hij vertelde onder andere over nieuwe stappen in de werkwijze van de Guidion-monteurs en beantwoordde vragen van de monteurs vanuit het veld. Nadat veel kennis was uitgewisseld, volgde een bezoek aan de productiefabriek van Itho Daalderop. Roland gaf een uitgebreide rondleiding langs machines die ketels en andere cv gerelateerde materialen in elkaar zetten. Indrukwekkend om te zien dat er nog steeds veel met de hand wordt gewerkt en dat bijvoorbeeld het lassen van de ketels nog steeds handmatig gedaan wordt. De fabricage van boilers en van onderdelen van de kokendwaterkranen was van dichtbij te zien en vol bewondering en enthousiasme werd er door de monteurs in de fabriek gesnuffeld en rondgekeken.

”We kregen nuttige informatie en nuttig is nog zacht uitgedrukt! Ook de rondleiding was leuk, want dan heb je pas echt een beeld van hoe de productieprocessen verlopen. Dit is nuttig voor jezelf, maar ook naar de klant toe. Echt een leerzame dag!” – Guidion-monteur Iliass

Carrièreswitch of toch niet?

De dag werd in stijl afgesloten met wat beweging op de bowlingbaan waar geconstateerd werd dat het vak van Floww-installateur de monteurs toch wel beter past dan professioneel bowler. De combinatie ‘Flowwing & Bowling’ is echter zo gek nog niet. Een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is. 

Wil je ook aan de slag als Floww- of cv-monteur of heb je interesse om in een andere sector als monteur aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje op de opdrachtenpagina.