Op de zonnige maandagochtend heb ik met e-bike ambassadeur Mohamed Ait Messaoud afgesproken om een dagje mee te lopen in het centrum van Amsterdam. Niet zomaar een meeloopdag, Mohamed is namelijk één van de Guidion-monteurs die op de e-bike aan het werk gaat. Dat brengt een hoop voordelen met zich mee!

E-bike ambassadeur

Mohamed werkt sinds een maand als zzp’er samen met Guidion. In februari is VodafoneZiggo samen met Guidion gestart met de e-bike als vervoersmiddel voor monteurs. VodafoneZiggo is één van de grote telecompartners van Guidion en Mohamed is dan ook de trotse Guidion-monteur die op de e-bike aan het werk is gegaan. Mohamed omschrijft zichzelf als een ‘echte’ fietser en twijfelde daarom geen moment toen hij de kans kreeg per e-bike zijn klanten te bezoeken. Momenteel zijn er twee telecommonteurs die gebruik maken van een e-bike in Amsterdam. Een groot succes!

Voordelen e-bike

De e-bike brengt verschillende voordelen met zich mee. Een aantal voordelen op een rij:

Milieubewust

Een elektrische fiets is duurzaam en veroorzaakt geen uitstoot. Wist je dat de kilometers die je met een elektrische fiets aflegt, dertig keer minder milieubelastend zijn dan die met de auto? Mohamed kan in de bak van de fiets al zijn materiaal en gereedschap kwijt die hij voor de telecominstallaties nodig heeft. Bovendien gaat de accu in principe de hele dag mee. Af en toe moet de accu wel worden opgeladen bij de klant. De reacties op de e-bike zijn zó positief dat dit geen probleem is. Zo zorgt Mohamed ervoor dat zijn elektrische tweewieler weer binnen mum van tijd op volle toeren draait.
‘Het belangrijkste vind ik duurzaamheid. Voor monteurs die in de binnenstad van grote steden werken is het een ideale oplossing. Kostenbesparing en tijdbesparing!’ – Mohamed, Guidion-monteur

Uitdagende routes zijn geen probleem

Een elektrische fiets is ideaal voor woon-werkverkeer. Mohamed werkt in Amsterdam en het is bekend dat de grachtengordel niet altijd even makkelijk met de auto te bereiken is, om nog maar te zwijgen over de parkeerkosten.

Gemakkelijk grote afstanden afleggen

Normaal gesproken schrikken grote afstanden op de fiets misschien af, maar met een elektrische fiets is dat nergens voor nodig. Met een maximale snelheid van 25 km per uur, ben je op de e-bike veel sneller dan op een gewone fiets.

De e-bike werkt ontspannend

Fietsen op een e-bike kost een stuk minder moeite dan fietsen op een niet-gemotoriseerde fiets. Hierdoor is het veel makkelijker om tot rust te komen en te ontspannen.

Meeloopdag

Wanneer we bij de eerste klant aankomen parkeert Mohamed zijn e-bike aan de overkant van de straat en stelt mij de belangrijke test-vraag: ‘Nou Theresa, waarom zet ik ‘m nu hier neer?’ Het is maandag, het is vroeg, en het enige wat ik kan bedenken is om ruimte voor de deur over te laten voor de auto van de klant. ‘Maar als de klant nu de deur open doet, ziet hij mij en de fiets ook meteen!’ Super leuk om te zien dat Mohamed hier zo mee bezig is. En ja hoor, binnen no-time vraagt de klant of wij nu altijd op de fiets ‘moeten’. Mohamed legt de klant uit waarom hij zich op de e-bike verplaatst en de klant vindt het heel leuk om te horen dat wij milieubewust werken.

Mohamed heeft soms nog wat moeite met het neerzetten van de e-bike en om de fiets van de standaard te halen. ‘Ik ben maar een licht mannetje, he’ zegt hij lachend. Verder is het eigenlijk net autorijden’, zegt hij. ‘Je moet vooruit kijken en situaties in het verkeer goed inschatten. Anders kom je onderaan een berg stil te staan en dan is het toch nog flink bij trappen’. Mensen kijken nieuwsgierig naar de knaloranje bak. Mohamed en ik begroeten ze vriendelijk met een dikke glimlach net zoals Mohamed zich voorstelt aan al zijn klanten. Mohamed benadrukt nog eens het heel fijn te vinden om op de fiets aan de slag te gaan en richt zijn bak steeds efficiënter in, waardoor hij zijn installaties optimaal kan uitvoeren.

Ik vond het echt leuk om een dagje met Mohamed mee te fietsen. De reacties van de mensen onderweg en van alle Amsterdamse klanten waren enorm positief. En om even groot te dromen, hoe gaaf zou het zijn als alle monteurs over een paar maanden op e-bikes van klant naar klant de binnenstad van Amsterdam doorkruisen?

Wil jij ook aan de slag als Guidion telecommonteur? Bekijk dan onze opdrachtenpagina!