Zaterdag 1 september kwamen Guidion-monteurs en kantoormedewerkers samen in Maarssen op de jaarlijkse Guidiondag. Een mooie gelegenheid om elkaar in het echt te ontmoeten. Met ruim 400 man op locatie ontbrak het niet aan gezelligheid.


Foto gemaakt door Guidion-monteur Ton Nelemans:
‘De locaties van de afgelopen Guidiondagen zijn zeer fraai geweest, zoals deze aan de plas.’

Even voorstellen

De Guidiondag vond dit keer plaats op het terrein Inn Style te Maarssen. Een geschikte locatie voor het dagvullende programma. Centraal gelegen zodat Guidion-monteurs vanuit het hele land aanwezig konden zijn. De dag werd ingeluid met een presentatie van Jasper van de Driest waarin hij zich aan het ondernemersnetwerk voorstelde. Hij is afgelopen juni namelijk gestart als nieuwe CEO van Guidion. Daarnaast vertelde hij meer over de huidige status van Guidion, wat de ambities zijn voor het komende jaar en daarna en wat dat betekent voor alle Guidion-monteurs.

Verbindende activiteiten

Er werd ons vervolgens een grote keuze aan activiteiten voorgeschoteld. Men kon kiezen uit zeven verschillende bezigheden die varieerden van bonbons maken en een Instagram-workshop, tot aan een escape room en action paint. Op basis van de keuze voor een activiteit, werden zowel Guidion-monteurs als kantoormedewerkers onderverdeeld in groepen om elkaar beter te leren kennen. Er is flink wat organisatie aan deze dag vooraf gegaan.‘We zijn dit jaar met een nieuw evenementenbureau in zee gegaan, daar zijn we ontzettend blij mee geweest,’ zegt Jolanda, één van de organisatoren van de Guidiondag en tevens account manager bij Guidion op kantoor.

De gezichten achter de telefoon

Tijdens de activiteiten werd het ijs tussen de monteurs en kantoormedewerkers gebroken. ‘Bij de escape room moesten wij verkleed in een zeventiende eeuws kostuum, wat hilarische momenten opleverde met de monteurs,’ zegt Jafeth, servicedesk medewerker. Hij heeft niet alleen meer Guidion-monteurs leren kennen, ook heeft hij een paar van zijn contacten de hand kunnen schudden. ‘Het is leuk om monteurs die je normaal aan de lijn hebt, in het echt te ontmoeten,’ aldus Jafeth.

Na de activiteiten was er ruimte voor een drankje waardoor iedereen ook buiten hun activiteit kon socializen. ‘Een lekkere informele sfeer waarin je alles aan je collega’s kan vragen, iets wat je normaal gesproken niet doet omdat het altijd over zaken gaat. Zo heb ik bijvoorbeeld heel veel collega-zzp’ers gesproken en gevraagd wat zij naast Guidion doen. Een beetje netwerken en je weet maar nooit wat je voor elkaar kan betekenen,’ zegt Guidion-monteur Hussain.

Één grote familie

Deze zomerse Guidiondag werd afgesloten op het terras onder het genot van een barbecue en buffet. ‘We waren heel blij met de locatie en de sfeer was ook uitzonderlijk goed,’ zegt Jolanda. Ook Hussain kan dat beamen: ‘Een dag waarin ik weer eens besefte dat we allemaal één grote familie zijn die elkaar weer tegenkomt na een jaar hard werken.’

Wil jij volgend jaar ook bij deze dag aanwezig zijn, andere ondernemers ontmoeten en aan de slag als Guidion-monteur? Meld je dan aan via de opdrachtenpagina.