Tijdens de laatste editie van ‘Wat is er aan de hand in expertland?!’ bij Guidion op kantoor nam telecommonteur Rash Ramjiawan plaats op de zogeheten ‘zeepkist’. Hij kwam ons verblijden met een verhaal over zijn ervaringen als zzp’er in het ondernemersnetwerk van Guidion én zijn passies.

Door zijn grote passie voor muziek was Rash in het verleden vooral werkzaam in het nachtleven. Naast zijn werk als dj, organiseerde hij grote feesten. Toen hij zijn vrouw ontmoette koos hij toch voor het leven van overdag, waarmee de nightscene plaats maakte voor zijn grootste passie: zijn gezin. Muziek is nog steeds een grote hobby en door te starten als zzp’er heeft hij de voor hem perfecte combinatie gevonden om te doen waar hij blij van wordt.

Brabantse gezelligheid

Rash voert, naast zijn eigen klussen, als Guidion-monteur installatiewerkzaamheden uit in de omgeving van Dordrecht, Zuid-Holland en West-Brabant. Hij vertelt dat hij op verschillende plekken in Nederland anders ontvangen wordt. ‘In Brabant word ik heel hartelijk ontvangen. Het is gelijk gezellig en ik krijg vaak meteen een Bossche bol en een bak koffie aangeboden. Dat biedt mij de kans om uitgebreid te vertellen wat ik ga doen tijdens het klantbezoek. Dit zijn altijd de leukste bezoeken omdat ik de klant een stukje beter leer kennen.’

Werk en passies combineren

Rash heeft door zijn samenwerking met Guidion de vrijheid om zijn tijd zelf in te delen. ‘Ik kan er voor kiezen om op een ochtend lekker zelf de kinderen naar school te brengen. Daarna ga ik aan het werk en kan ik de kinderen aan het eind van de dag weer uit school halen. Ik krijg de ruimte om mijn ondernemerschap op mijn eigen manier in te richten, wat er voor zorgt dat ik meer tijd kan doorbrengen met mijn gezin.’

Een totaalpakket voor zijn klanten

Rash houdt ervan zich te verdiepen in verschillende onderwerpen rondom zijn werkzaamheden, van IT-management tot het van A tot Z aansluiten van telecominstallaties: ‘Ik wil klanten graag een totaalpakket aanbieden, daarom blijf ik mezelf ontwikkelen.’ Ook biedt hij regelmatig aan om te helpen bij de ontwikkelingen in onze organisatie. Zo heeft Rash zich laatst aangemeld als test-persoon voor een nieuw systeem. Hij levert graag input om het systeem zo optimaal mogelijk te laten werken voor alle Guidionmonteurs.

In de toekomst wil Rash graag meer uren per week besteden aan zijn samenwerking met Guidion. Ook heeft hij een vriend aangedragen als monteur voor telecomwerkzaamheden voor een andere partner van Guidion: ‘Die heeft het nu ook hartstikke naar zijn zin.’

Wil jij ook zelfstandig aan de slag gaan als monteur en je eigen tijd indelen? Bekijk dan de opdrachtenpagina.