Een onvergetelijke ervaring beleven door ‘real life’ te gamen? Jerry van Rijsbergen maakt dit mogelijk en combineert zijn Guidion werkzaamheden met zijn eigen onderneming: Huur een Stuur. Hij verhuurt onder andere een Formule 1 simulator met een eigen virtual reality bril.
Jerry is voor velen van Guidion een bekende. Niet alleen door zijn Red bull gemerkte kleding en spullen, die hij draagt omdat hij zich graag als ‘ondernemer als geheel’ verkoopt. Hij is een betrokken Guidion-monteur die naast zijn installatie bezoeken selectiegesprekken voert met potentiële monteurs op het kantoor van Guidion. Bovendien was zijn racesimulator tijdens de Guidiondag in 2017 een grote hit.

Hoe ben je op het idee gekomen?
‘Ik ben altijd al een gamer geweest en op een gegeven moment voerde ik via Guidion een installatie uit bij de presentator van Ziggosport: Rob Kamphues. Hij had een aardige set in zijn kamer staan en hij racet zelf ook op het circuit in Zandvoort. We bleken dezelfde mensen te kennen en hij vroeg of ik wilde rijden. Hij had een bepaald merk stuur waar ik nog nooit mee had gereden. Ik dacht, dit moet ik ook hebben en ik maakte een plan om er geld aan te gaan verdienen. Dankzij de inkomsten van Guidion kon ik in mijn onderneming investeren.’

Investeren in je eigen onderneming


Voor welke gelegenheden worden jouw racesimulators gebruikt?
‘Voor promoties van bedrijven, braderieën en in het buurtcentrum. Het is ook heel leuk voor kinderfeestjes, wie rijdt het snelst? Een gamesessie duurt ongeveer één a twee minuten. Denk hierbij aan (korte) games zoals schansspringen, boksen of skiën. Kinderen hebben een korte aandachtsspanne, die je moet blijven triggeren. Door je hoofd naar links of rechts te bewegen doe je mee aan het spel. Degenen die niet in de stoel zitten, kunnen meekijken via een scherm. Ook neem ik altijd twee PC’s mee, zodat de rest zich kan vermaken door games te spelen.’

Wat maakt Huur een Stuur uniek?
‘Ik ben een bedrijf dat bij jou thuis kan komen, waar dan ook! Doordat de zitpositie exact hetzelfde is als een echte Formule 1 auto, je eenvoudig kunt remmen en door de virtual reality bril lijkt het racen net echt. Het is een hele belevenis. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te ervaren hoe het is om te diepzeeduiken. Daarnaast zijn er heel veel andere games beschikbaar.’ In deze video zie je wat er precies gebeurt als je plaatsneemt in de stoel en de VR-bril opzet.

Wat zijn jouw toekomstplannen?
‘Ik wil eigenlijk diverse virtual reality ruimtes creëren in een eigen bedrijfspand. Nu doe ik het vanuit huis en de simulator staat in een buurtcentrum. Ook wil ik een betere positionering op de website. Omdat de huidige naam voor verwarring zorgt en ik vaak moet uitleggen hoe je het schrijft denk ik aan de nieuwe naam ‘Huur een Stuur’, die ik via flyers wil gaan verspreiden. Verder wil ik mij gaan focussen op de automarkten en mijn andere hobby blijven uitoefenen. Ik ben in mijn vrije tijd namelijk vrijwilliger in een buurtcentrum, waar ik disco’s en dj-workshops organiseer voor kinderen uit groep 7 en 8. Door de inkomsten van Guidion heb ik mijn eigen draaiset kunnen aanschaffen. Voor mij de ideale hobby naast het ondernemerschap.’

Houd jij ook van gamen, wil je meer weten of huur jij binnenkort ook een stuur? Neem gerust contact op met Jerry of kijk op de website van Huur een Stuur. . Wil jij ook aan de slag als zzp’er? Bekijk de opdrachtenpagina.