Een samenwerking aangaan met Guidion bestaat niet alleen uit opdrachten uitvoeren. Naast opdrachten biedt Guidion ook opleidingen aan, zodat je je kan certificeren. Ook biedt Guidion trainingen aan die een nuttige aanvulling zijn op jouw werkzaamheden en professionele ontwikkeling. Welke trainingen zijn er en wat houden deze precies in? In dit artikel worden er een paar uitgelicht.

Omscholen of verder ontwikkelen

Ook als je geen technische achtergrond hebt kan je een samenwerking aangaan met Guidion. Om betrouwbare en veilige installaties te leveren biedt Guidion een aantal opleidingen aan. Voor de gecertificeerde monteur bieden wij aanvullende cursussen aan die bijdragen aan jouw professionele ontwikkeling.

Op de foto: Bas van Kollenburg geeft training.

NEN3140

Of je nou cv-installaties of telecominstallaties plaatst, het NEN3140 certificaat is verplicht omdat je te maken hebt met elektrische installaties. Er zijn twee soorten: de NEN3140 VOP en de NEN3140 VP. Het verschil tussen deze twee zit hem in de taken en risico’s. Wanneer je in het bezit bent van het eerste certificaat, de VOP, gaat het vooral over risicobeperking en eenvoudigere taken. De VP is een gradatie hoger. Als je bijvoorbeeld interesse hebt in het installeren van zonnepanelen is het een vereiste dat je deze op zak hebt. Guidion organiseert bij genoeg belangstelling cursusdagen. Ook is het natuurlijk mogelijk om een dergelijke cursus zelfstandig in te plannen.

Binnenhuis netwerken

In een wereld waar steeds meer slimme apparaten met elkaar verbonden zijn is goede connectiviteit onmisbaar. Daarom hebben Guidion en Cable Home een training ontwikkeld die is geaccrediteerd door de Society of Telecommunications Engineers. Bij de opleiding binnenhuisnetwerken leer je van alles over internet, netwerken, protocollen, aansluitmethodes en WiFi-problemen. Dit certificaat is een ideale aanvulling op werkzaamheden als telecom-installateur. Uiteindelijk vertrek je met het Certificaat SCTE In Home Networks for Internet Communication op zak. ‘Hele fijne opleiding en een goede aanvulling voor mijn dagelijkse werkzaamheden als Guidion-monteur. Je leert alles over WiFi-problemen en leert de veelvoorkomende en specifieke connectiviteitsproblemen op te lossen. Een aanrader! ‘ – vertelt Willem Burmann in een interview over de cursus.

Wil jij je ook omscholen tot installatiemonteur? Of leer jij graag en verdiep je je graag op het gebied van telecom? Bekijk dan onze opdrachtenpagina.