Marcel is Guidion-monteur en werkt bijna zes jaar samen met Guidion. Hij is al lange tijd zzp’er en naast zijn eigen onderneming en zijn werkzaamheden als monteur is hij ook regiocoach. Hij ondersteunt andere monteurs en helpt graag als er (technische) problemen zijn, waarmee hij de kwaliteit waarborgt.

Doorgroeimogelijkheden

Marcel is heel blij met de ontwikkelingsmogelijkheden die de samenwerking met Guidion hem biedt. Op persoonlijk vlak kan hij erg goed groeien, vindt hij. Marcel is zijn onderneming gestart met zijn eigen website MG – ICT, gericht op automatisering en beveiligingscamera’s. Als Guidion-monteur is hij begonnen met het installeren van slimme thermostaten. Al na een jaar werd de samenwerking met Guidion uitgebreid met zijn rol als regiocoach. Als regiocoach staat Marcel centraal in de communicatie wat betreft Guidion en andere monteurs in het werkveld. Daarnaast kan hij zijn kennis delen. Marcel vertelt dat hij houdt van de afwisseling van zijn werkzaamheden: ‘Naast het installeren van slimme thermostaten, ben ik verantwoordelijk voor de installatie van personenalarmering voor de ouderenzorg en voer ik af en toe werkzaamheden uit op het gebied van telecominstallaties. Al deze opdrachten worden aangeboden door Guidion.’

Waardering voor de inzet als monteur

Ook is Marcel al twee keer uitgeroepen tot ‘Expert van de maand.’ Per afdeling stemmen medewerkers op kantoor op hun ‘Expert van de maand’ en natuurlijk nomineren monteurs elkaar onderling ook. De monteurs worden op deze manier in het zonnetje gezet op het kantoor van Guidion waarbij de waardering wordt uitgesproken voor de inzet van de monteurs. ‘Ik probeer altijd kwaliteit te leveren en op zo’n moment wordt jouw inzet op prijs gesteld en voel je je extra gewaardeerd’, aldus Marcel.

Kennis delen door technische trainingen

Marcel verzorgt zo nu en dan technische opleidingen voor monteurs, waaronder een training over slimme thermostaten. Hierbij deelt hij zijn theoretische kennis met mede-ondernemers en monteurs. Daarnaast kunnen nieuwe monteurs tijdens meeloopdagen alles leren in de praktijk. Marcel vindt het leuk om te zien dat de theoretische kennis goed getoetst kan worden door middel van een meeloopdag. Voor Marcel zelf zijn de installaties inmiddels vanzelfsprekend, maar voor de startende ondernemers is het allemaal nieuw en worden de werkzaamheden vooral in de praktijk haarfijn uitgelegd.

Klantcontact

Naast de theoretische en praktische (veelal technische) kennis is een ander belangrijk punt om startende ondernemers mee te geven: het belang van goed contact met de klant. Omgang met de klanten is heel belangrijk, omdat je natuurlijk vaak bij de klanten thuis bent. Tijdens een installatiebezoek legt Marcel altijd duidelijk uit waar in huis hij zijn werk uitvoert. Als monteur moet je bijvoorbeeld bij de cv-ketel zijn en in de meterkast. Marcel geeft aan dat het belangrijkste is om vooral jezelf te blijven en duidelijk te zijn. Als laatste voegt hij er nog aan toe:
‘Voor mij is het een geluksmoment als zowel de klant als ikzelf tevreden zijn na mijn bezoek.’

Wil jij jezelf ook ontwikkelen als ondernemer op het gebied van slimme thermostaten, cv-installaties of telecom? Bekijk onze opdrachtenpagina.