Ondanks een werkweek van meer dan 50 uur ervaart Jeffrey Verdaasdonk als zzp’er veel vrijheid door de samenwerking met Guidion. Jeffrey is van alle markten thuis. Naast zijn eigen computerwinkel en werkzaamheden als Guidion-monteur heeft hij een achtergrond als chef-kok. Als jongen had hij de droom om een eigen restaurant te starten en zijn droom is in juli 2017 werkelijkheid geworden. Hij opende de eerste sushibar van Cuijk met inmiddels negentien medewerkers en drie elektrische fietsen en een auto om de sushi bij de klanten thuis te bezorgen.

Jeffrey Verdaasdonk sushi aan het bereiden

Geheime sushi-ingrediënten

Wat maakt jouw onderneming zo uniek?
‘Onze sushibar is uniek, omdat de chef-kok is opgegroeid in de sushibar van zijn moeder in Thailand. Hij is op zijn vijftiende naar Nederland gekomen. Er zitten zoveel geheime ingrediënten in de sushi, die proef je nergens anders. Bovendien is onze sushi heel gezond bereid. Klanten uit Nijmegen rijden een uur naar ons toe voor onze sushi en vorige week hadden wij een gast uit Haarlem die onze sushi zo lekker vindt dat hij zijn eigen chefs had meegenomen om iets te leren van onze sushi.’

Hoe combineer jij de samenwerking met Guidion met de sushibar? 
‘Ik doe veel verschillende dingen, waardoor ik veel vrijheid heb. Ik heb bij de sushibar alles zo geregeld dat ik misbaar ben. Mijn team bestaat uit negen oproepkrachten en zeven vaste medewerkers waaronder een manager, drie koks en de rest zit in de bediening. Ik heb geleerd dat je streng moet zijn als eigenaar van een restaurant, anders gaat het fout. Het grootste voordeel van de samenwerking met Guidion is de vrijheid. Als je bijvoorbeeld een maand op vakantie wil, is dat geen probleem want je kunt alles zelf inplannen. Je hebt alle tijd om zelf te investeren in je eigen onderneming. Dankzij Guidion heb ik veel geld kunnen sparen om mijn eigen onderneming te starten. Ook het werk als telecommonteur vind ik heel leuk, normaal gesproken raak ik snel uitgekeken op werkzaamheden, maar deze werkzaamheden voer ik met veel plezier uit.’

Vrijheid als Guidion-monteur

‘Ik denk dat mensen die geen ondernemer zijn het ook niet kunnen worden.  Ik vind zelf dat ik goed ben voor andere mensen, ik vind het fijn om mensen blij te maken en de mensen die voor mij werken met respect te behandelen. Er zijn veel bazen die anders werken. Bij mij werken we echt als één team. Ik help mijn personeel altijd, dat is iets wat mij uniek maakt en dit stralen wij waarschijnlijk echt uit.’

Waarom ben jij ondernemer?
‘Toch die vrijheid, dat je niet het idee hebt dat je iets moet doen voor iemand anders. Ik ervaar het werken als monteur echt als een samenwerking met Guidion. Ik heb nog nooit voor een baas gewerkt, maar met stages had ik moeite omdat ik mijn eigen ideeën had en eigenlijk vrij eigenwijs ben. Dat is de reden dat ik voor mezelf werk.’

Waar staat jouw onderneming over vijf jaar?
‘Ik hoop dat ik een paar nieuwe vestigingen kan openen in de toekomst. Ik ben nu bezig met een nieuwe locatie in Wijchen, ongeveer 45 minuten rijden van Cuijk vandaan. Bovendien wil ik ook nog een vestiging in Beuningen openen. Ik heb de hele kaart van Nederland bekeken om te kijken waar nog geen sushibar is gevestigd. Ik ben er nu over in gesprek met andere mensen en het lijkt goed te gaan!’

Heb je tips voor andere (toekomstige) ondernemers?
‘Mijn advies is heel goed nadenken over wat je doet en overwegen welke risico’s je wil nemen. Stel dat er al een sushitent was gevestigd in Cuijk, dan was ik daar niet mijn restaurant begonnen. Ik ben drie maanden bezig geweest met het schrijven van een bedrijfsplan en dit voorgelegd aan de bank en andere ondernemers. Zorg dat je een heel goed bedrijfsplan hebt en genoeg op je spaarrekening. Een buffer is heel belangrijk. Daar heb ik vroeger fouten in gemaakt, maar uiteindelijk leer je daar alleen maar van.’

Heb je ook trek gekregen in de sushi van Sushi & Zo of wil je meer weten? Kijk gerust op de  website van Sushi & Zo of like de Sushi & Zo Facebookpagina. Ben jij ook ondernemer en behoud jij ook graag jouw vrijheid als zzp’er? Kijk op onze opdrachtenpagina