Zzp’er Roy werkt al ruim acht jaar samen met Guidion. Nu is hij zo ervaren dat hij inmiddels selectiegesprekken voert met nieuwe monteurs op kantoor van Guidion én is hij technisch aanspreekpunt. Naast zijn werkzaamheden als Guidion-monteur is hij een gedreven ondernemer. Wat heeft hij de afgelopen acht jaar allemaal meegemaakt als ondernemer?

Tezla ICT Solutions

In 2010 is Roy zijn eigen onderneming gestart, tegelijkertijd met de samenwerking met Guidion. Tezla ICT Solutions is een installatiebedrijf waar Roy nog steeds erg veel tijd in stopt. In combinatie met zijn werkzaamheden als Guidion-monteur werkt hij soms 60 tot 80 uur per week. Voor elke technische uitdaging ziet hij wel een oplossing en de diensten die hij aanbiedt zijn betaalbaar.
‘Overal en alles waar stroom op staat of verbonden is met het internet kan ik voor worden ingehuurd.’
Zo lost Roy bijvoorbeeld WiFi-problemen op bij klanten thuis. Daarnaast is hij een vakkundige bekabelaar. Kabels kunnen bijvoorbeeld uit een muur komen, maar ook via het plafond. Omdat Roy het erg belangrijk vindt om kwaliteit te leveren, blijft hij zichzelf bijscholen.

Ontwikkelingen tijdens zijn Guidion-carrière

In 2010 zag Roy zijn werkweek er bij Guidion heel anders uit. Hij voerde toen alleen installatiebezoeken uit als telecommonteur. Momenteel is hij zo ervaren, dat hij nu ook selectiegesprekken voert met potentiële Guidion-monteurs. Tijdens een selectiegesprekkendag spreekt Roy vaak zo’n tien tot veertien kandidaten. Ook is Roy regiocoach en staat hij altijd paraat voor zijn regiogroep, bestaande uit maar liefst 30 telecommonteurs. Tijdens het interview laat hij mij dan ook zijn Whatsappgroep zien waaraan de 30 monteurs actief deelnemen. ‘De Whatsappgroep wordt dagelijks gebruikt. De startende Guidion-monteurs hebben aan het begin regelmatig (technische) vragen of ze lopen ergens tegen aan. Zij sturen dan een foto in de Whatsappgroep en andere, meer ervaren monteurs of ik antwoorden dan meteen’.

Hoewel Roy zelf geen installatiebezoeken via Guidion meer aflegt, heeft hij dagelijks Guidion-monteurs aan de telefoon. Hij helpt andere monteurs heel graag en als zij er via de telefoon niet uitkomen loopt hij een dag mee tijdens een installatiebezoek.

Voordelen van het ondernemerschap

Roy geeft aan dat hij het fijn vindt dat hij zijn eigen tijd kan indelen. ‘Ik investeer misschien per week wel veel tijd in mijn eigen onderneming, maar ik kies er bewust voor om twee hele maanden per jaar met vakantie te gaan. Ik heb kinderen en ik vind het belangrijk om hier tijd mee door te brengen’. Als Roy vakantie heeft, ervaart hij dit dan ook als een echte vakantie en zet hij zijn telefoon uit. Op de vraag waarom hij een goede ondernemer is antwoordt Roy: ‘Ik doe wat goeds voor de maatschappij. Ik leid altijd één à twee jongens op tot zzp’er om hen weer een betere toekomst te kunnen geven.’

Samenwerking met Guidion

Roy ervaart een goede samenwerking met Guidion. Zo was er bijvoorbeeld laatst iets misgegaan met de administratie van een nieuwe monteur. ‘De monteur stelde een vraag hierover aan mij en ik kon meteen de juiste persoon aanwijzen van kantoor van Guidion. Ik ken de structuur en de juiste aanspreekpunten. Hierdoor weet ik de nieuwe monteurs altijd de juiste weg op te sturen en worden zij direct geholpen door Guidion. Er wordt heel adequaat gehandeld’.

Lijkt het jou ook leuk om naast jouw eigen onderneming telecominstallaties uit te voeren? Meld je aan via onze opdrachtenpagina.