Het aantal innovaties op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid blijft groeien. Zo zijn autofabrikanten Hyundai en Kia van plan om hun auto’s te voorzien van een zonnepanelensysteem. Bovendien zal er eind 2019 een elektrische auto op de markt komen waarvan het zelfs mogelijk is om de stroom te delen met andere auto’s.

Accu opladen

De eerste generatie auto’s met zonnepanelen die Hyundai ontwikkelt, wordt verwacht in 2020. Eerst worden de zonnepanelensystemen alleen geplaatst op hybride auto’s. Het systeem zorgt er namelijk voor dat de accu dagelijks tot 60 procent herladen kan worden, zonder enige hulp van een externe elektriciteitsbron. In een later stadium wil Hyundai ook zonnepanelen uitbrengen die op normale auto’s geplaatst kunnen worden.

Elektriciteit delen

Net iets eerder dan Hyundai verwacht, zal de Duitse startup Sion eind 2019 een auto met geïntegreerde zonnepanelen op de markt brengen. De elektrische auto kan zichzelf met behulp van zonnepanelen opladen, waardoor je op zonnige dagen dertig kilometer extra kan rijden. Ook is het mogelijk om andere elektrische auto’s op te laden via een kabel die wordt bevestigd aan de accu. Via een app kan je vervolgens instellen hoeveel elektriciteit je wil overzetten en bepaal je zelf hoeveel de ander er voor betaalt. Verder wordt de lucht in de auto gefilterd door mos, dat verwerkt zit in het dashboard.

Wil jij Nederland een stukje duurzamer maken door het installeren van zonnepanelen? Bekijk dan onze opdrachtenpagina.