Kickstarter probeert een nieuwe gadget mogelijk te maken, namelijk: kneedbare oortjes. Door ze in warm water zacht te laten worden en daarna in je oor de stoppen, nemen de oordoppen de perfecte vorm voor je oor aan.

Draadloze oordoppen bestaan al maar de Black Diamond, zoals deze nieuwe oordoppen gaan heten, gaat toch een stapje verder. Met bluetooth verbind je ze makkelijk aan je telefoon en als ze na vijf uur leeg zijn, laad je ze binnen een half uur weer op in het bijgeleverde doosje.

Je bestuurt de oordoppen door er tikjes op te geven. Hiermee kan je de telefoon opnemen, naar het volgende nummer gaan en het volume aanpassen. Wat ook handig is aan de Black Diamond, is dat je de digital awareness-functie kan inschakelen wanneer je de omgeving wil horen. Handig én veilig wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent naar de volgende klant.
Momenteel is de Black Diamond nog niet op de markt. Op Kickstarter kan je ze bestellen, voor nog geen honderd euro. De verwachting is dat ze dan in mei 2019 worden geleverd.

Wil jij ook bezig zijn met de laatste technologieën? Sluit je aan bij het zzp-netwerk van Guidion en kijk naar een geschikte opdracht op de opdrachtenpagina.