Het is de European Freelancers Week, waar zzp’ers de kans krijgen te verbinden, leren en luisteren via evenementen. Van 12 tot 21 oktober is er een breed scala aan evenementen die georganiseerd zijn voor en door ondernemers.

Ondernemen is leuk en bevrijdend, echter zijn er aan het ondernemerschap ook risico’s verbonden. Daarom is het belangrijk dat je blijft leren en netwerken. Het delen van ervaringen kan al enorm helpen. Guidion ondersteunt zzp’ers bij het ondernemerschap met onder andere de administratie, een aangevulde agenda en logistiek. Een groot netwerk aan zzp’ers wordt bij elkaar gebracht door middel van regiogroepen en (technische) aanspreekpunten.

Zelf organiseren

Tijdens de European Freelancers Week is het mogelijk om je eigen evenement te organiseren. Alle evenementen in het kader van inspireren, creëren of activeren kunnen worden aangemeld. Dit hoeft per definitie geen groot evenement te zijn, een kop koffie met andere zzp’ers wordt ook zeker gestimuleerd.

#Proudfreelancer

PZO is de Nederlandse organisatie die verbonden is aan de European Freelancer Week. Directeur Margreet Drijvers zegt: ‘Zelfstandig ondernemers vormen een groep die veel aandacht krijgt en deze aandacht is helaas niet altijd positief’. Daarom worden zzp’ers deze week aangemoedigd om op hun social media de hashtag #proudfreelancer te gebruiken. Samen zetten we de zelfstandige ondernemers extra in de schijnwerpers.

Waardering

Binnen Guidion hebben wij veel waardering voor de zzp’ers waarmee wij samenwerken. Zo wordt maandelijks het evenement Expert van de Maand georganiseerd, waar verschillende business lines hun favoriete zzp’er nomineren. De winnende ondernemers worden bij ons op kantoor in het zonnetje gezet. Onze organisatie wil graag weten wat zich afspeelt in het leven van de zzp’ers met wie wij mee samenwerken. Daarom nodigen we regelmatig een ondernemer uit ons netwerk uit, om ons op kantoor meer te vertellen over zijn werkzaamheden. Bovendien gaan wij het land door om ervaringen op te halen door middel van onder andere roadshows, regiogroepbijeenkomsten en meeloopdagen.

Wil jij als zzp’er deel uitmaken van een hecht ondernemersnetwerk? Bekijk dan onze opdrachtenpagina.