Provider Ziggo stopt met analoge televisie. Dit betekent het einde van een tijdperk, maar deze verandering past bij de huidige technologische ontwikkelingen. De overstap naar digitale televisie voor de resterende analoge abonnees zal stapsgewijs plaatsvinden.

In totaal zijn er 300.000 abonnees in Nederland die nog gebruik maken van analoge televisie, aldus Ziggo. Daarbij zijn circa 800.000 televisietoestellen nog aangesloten op het analoge tv-netwerk. Hoewel veel abonnees beneden in de woonkamer wel al een digitale televisie hebben, maken zij vaak nog gebruik van een analoge televisie in bijvoorbeeld de slaapkamer.

Ziggo geeft aan dat de overstap van analoge televisie naar digitale televisie noodzakelijk is, omdat de telecomprovider hierdoor haar netwerk klaar kan maken voor een hogere internetsnelheid en meer zenders. Ter compensatie krijgen de klanten van Ziggo er extra zenders bij zodra zij zijn overgestapt naar digitale televisie, zoals de sportzender van Ziggo en de regionale zenders. Het zal naar schatting twee jaar duren voordat alle analoge pakketten zijn overgezet op het digitale netwerk. Er zullen extra servicepunten worden ingezet en ook onze Guidion experts zullen volop beschikbaar zijn om klanten thuis te helpen met de overgang naar digitale televisie.

Het volledige artikel lees je hier.

Wil je ook als expert bijdragen aan de overgang van analoge naar digitale televisie voor Ziggo? Bekijk dan de opdrachtenpagina.