Ben jij een startende ondernemer? Weet jij waar je allemaal mee te maken krijgt? Hoe zit het eigenlijk met investeringen en met bedrijfsruimte? Handboek Ondernemen is gericht op de zelfstandige ondernemer, maar ook als de onderneming een andere rechtsvorm heeft, kun je veel interessante en nuttige informatie vinden. 

Wat kan je allemaal vinden in dit handboek?
Als ondernemer krijg je vaak te maken met verschillende regelingen voor bijvoorbeeld belastingen en met sommige sociale verzekeringen. In dit handboek kun je ook van alles lezen over fiscale rechten en verplichtingen. Sommige keuzes die je als ondernemer maakt kunnen namelijk soms fiscale gevolgen hebben.

In hoofdstuk 1 tot en met 4 is algemene informatie te vinden met name voor startende ondernemers. Welke spelregels worden gehanteerd? Wat is het belang van een goede boekhouding?
In hoofdstuk 5 tot en met 9 kun je meer lezen over de kosten die je maakt als ondernemer en de investeringen die je doet om omzet te maken en winst te behalen. Bij de winst spelen zaken als bedrijfskosten, reserves en afschrijvingen een rol. Ook vind je informatie over de omzet en wat daarbij komt kijken. Hoofdstuk 10 is handig als je je door anderen laat helpen bij je werkzaamheden, maar nog geen werkgever bent. Waarmee moet je rekening houden als je personeel in dienst neemt? In de laatste hoofdstukken vind je informatie over de manier waarop je aangifte kunt doen, over de soorten aanslagen en over het betalen van aanslagen. Tot slot kan je in het laatste hoofdstuk lezen wat je het best kunt doen bij ingrijpende veranderingen in jouw onderneming, denk aan bijvoorbeeld een mede-eigenaar.

Handboek Ondernemen telt maar liefst 150 pagina’s en kun je heel eenvoudig downloaden via deze link.