De Dag van de Duurzaamheid staat in het teken van activiteiten die duurzaamheid stimuleren. Zo wordt er op basisscholen voorgelezen over het milieu en zetten winkels duurzamere producten in hun etalage. Ook bij Guidion merken we dat duurzaamheid steeds belangrijker is.

Je komt het op veel plekken tegen: in het nieuws, op social media, duurzaamheid is overal. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de gevolgen van hun levensstijl op het milieu. Zo ook wanneer het aankomt op het gebruik van energie. ‘We merken dat meer aandacht voor duurzaamheid ervoor zorgt dat de vraag naar zonnepanelen stijgt,’ zegt Joost Frenay, accountmanager afdeling Zon. Zonnepanelenmonteur Nino kan met gemak zijn agenda aanvullen met opdrachten van Guidion. Hij vertelt ons meer in onderstaande video.

Initiatief Wij Willen Zon

Urgenda, één van de initiatiefnemers van de Dag van de Duurzaamheid, kwam een paar jaar geleden met een initiatief om zonnepanelen populairder te maken. Onder de naam Wij Willen Zon, waren zij al in 2010 actief in het aanbieden van zonnepanelen onder de destijds torenhoge marktprijs. Na hun aanval op de markt, zijn de installaties blijvend goedkoper geworden.

Als zonnepanelenmonteur een duurzaamheidsambassadeur

Niet alleen neemt het aantal zonnepanelen in Nederland toe, ook het vermogen aan zonne-energie stijgt volgens Stedin Netbeheer. Zo staat gemeente Utrecht op nummer 1 met maar liefst 20,2 Megawatt aan vermogen. Volgens het CBS is het totale Nederlandse vermogen aan zonne-energie nu 2,7 gigawatt. Netbeheerder Stedin verwacht dat die groei doorzet naar minstens twee keer zoveel vermogen. Momenteel is de vraag naar groene stroom groter dan dat er zonnepanelen zijn. Dit biedt kansen voor installateurs in de zonnepanelenbranche.

Wil jij net als zonnepanelenmonteur Nino een gevulde agenda door een samenwerking met Guidion? Bekijk dan de opdrachtenpagina om aan de slag te gaan in deze mooie branche.