De Kamer van Koophandel heeft afgelopen maandag bekend gemaakt een landelijk adviesnummer voor inhoudelijke vragen van ondernemers beschikbaar te stellen. Dit naar aanleiding van eigen onderzoek in samenwerking met onderzoeksbureau MWM2. 

Bron: KvK & MWM2

Ondernemers hebben veel vragen

Uit het onderzoek van de KvK en MWM2 is gebleken dat 9 op de 10 ondernemers inhoudelijke vragen over ondernemerschap heeft. Ruim de helft van de ondernemers zou eerder hulp willen vragen, maar schuift de zaken vooruit, denkt het zelf te moeten oplossen of komt er niet aan toe vanwege drukte op de zaak.

Daarnaast weet ruim een derde van de ondernemers niet waar zij terecht kunnen met inhoudelijke vragen(!). Dit leidt bij 4 op de 10 ondernemers tot serieuze gevolgen, zoals groeistagnatie of gemiste kansen. Bijna een derde van de ondernemers ervaart hierdoor ook stress of andere fysieke symptomen.

Inhoudelijk advies voor zzp’er of mkb’er

Tijdens kantooruren kunnen ondernemers gratis en inhoudelijk advies ontvangen via het nummer 0800-2117, waar het KvK Adviesteam advies geeft. Het KvK Adviesteam deelt vragen en updates via social media tot en met 9 september, daarna blijft alleen de telefoon nog beschikbaar voor inhoudelijk advies.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat ondernemers advies van collega-ondernemers, boekhouders, online of bij familie/vrienden opzochten. Zo’n 21% voelde zich daarna helemaal niet geholpen, en zo’n 55% voelde zich daarna gedeeltelijk geholpen.

Wil je meer informatie over ondernemerschap? Lees dan snel onze blog over het handboek ondernemen!

Bron: https://www.kvk.nl/over-kvk/media-en-pers/nieuws-en-persberichten/ondernemer-blijft-te-lang-met-vragen-rondlopen/