Op maandag 4 november is de opleiding tot cv-onderhoudsmonteur gestart. Het technisch trainingscentrum Vakwijs maakt het mogelijk ondernemers op te leiden tot cv-monteur. Zij volgen een leerzaam traject waarin theorie en vooral praktijk aan bod komen. 

Als zzp’er aan de slag in de energiesector

Na zorgvuldige selectie is de groep van acht zzp’ers de eerste die deelneemt aan de opleiding tot cv-monteur. Door als ondernemer samen te werken met Guidion kunnen zij na afronding van de opleiding, aan de slag om opdrachten uit te voeren voor onze partners in de energiesector. De acht technici hebben een achtergrond in telecominstallaties en storingen en vanwege de kansen in de markt en hun ambitie worden zij nu omgeschoold tot cv-monteur. 

Het opleidingstraject

Vakwijs is een erkend opleidingsbedrijf waar de ondernemers negen opleidingsdagen volgen. Daarnaast leren de cv-monteurs in spe de fijne kneepjes van het vak door middel van vijftien praktijkdagen met intensieve begeleiding door ervaren monteurs. Tijdens het praktijkgedeelte kijken de ondernemers eerst zelf mee met de werkzaamheden en daarna wordt er met hen meegekeken. Er wordt hierbij niet alleen aandacht besteed aan het vak, maar ook aan de omgang met klanten en hoe efficiënt te werken. In drie modules worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld, waarbij de opgedane kennis direct wordt toegepast. Wanneer het VCA VOL-examen vervolgens wordt behaald, is de ondernemer na een traject van ongeveer drie maanden, zelfstandig cv-onderhoudsmonteur.  

Interesse? Schrijf je in!