Afgelopen vrijdag zijn Guidion-telecommonteurs op film vastgelegd voor een documentaire van de NPO1. De opnames vonden plaats bij Ziggo’s ‘proeftuin voor monteurs’, de TEC (Technical Experience Center) campus in Amsterdam. Een uitgelezen kans om de opleidingsdag voor deze monteurs vast te leggen. 

De omroep maakt een documentaire over opleidingscentra binnen verschillende bedrijven waarmee zij werkend Nederland in kaart willen brengen. De monteurs lieten zich bij de TEC-campus inspireren en uitdagen door de nieuwste technische snufjes te bewonderen. Een unieke kans voor de Guidion-monteurs!

Campus TEC huis

In de praktijk leer je het meest en daarom heeft VodafoneZiggo een woonhuis laten nabouwen. Het lijkt van buitenaf een normaal woonhuis, maar niets is minder waar! In dit pand zijn alle mogelijke technische (klantsituaties) nagemaakt waar een Guidion-monteur dagelijks mee in aanraking komt tijdens de werkzaamheden. De campus slaat een brug tussen innovatie en realiteit. Tot in de details, het is onder andere mogelijk om via een glazen muur te zien hoe en waar de kabels lopen.

‘Het rollenspel van klantsituaties is erg interessant, omdat je er in het dagelijkse leven mee te maken hebt!’ – Leon, Guidion-monteur

Opnamedag

Vrijdag 27 juli werden er vijf Guidion-monteurs getraind in analyse en diagnose tijdens klantbezoeken: Wendy van Waardenberg, Arend Moes, Leon van Turnhout, Soeradj Bhageloe en Belmin Numanovic. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO1) filmde deze dag. Het is nog even wachten op het eindresultaat. Eind 2019 wordt de documentaire uitgezonden. Nog even geduld dus!

Benieuwd hoe de dag is verlopen vorige week? Lees volgende week het verslag van de vijf Guidion-monteurs! Wil jij aan de slag als Guidion-monteur? Bekijk onze opdrachtenpagina!