Telecomprovider VodafoneZiggo zal zijn internetklanten van veel sneller en stabieler internet over de kabel gaan voorzien. Vanaf 2020 is het mogelijk dat huishoudens op glasvezelsnelheid downloaden. Hierdoor gaat de uploadsnelheid fors omhoog.

Dataverbruik

Jaarlijks stijgt het dataverbruik met maar liefst 40 tot 50 procent. De snelheidsverhoging is daarom nodig omdat het dataverbruik in huiskamers en bedrijven explosief blijft toenemen. Dankzij een nieuwe technologie, Docsis 3.1, kan het super snelle internet worden uitgerold. Deze ontwikkeling kost de provider tientallen miljoenen euro’s, maar is mede mogelijk doordat VodafoneZiggo dit jaar besloot om te stoppen met analoge televisie.

Snelheid gaat naar 1 Gigabit per seconde

Twintig huishoudens in de Utrechtse wijk Oog in Al mogen het super snelle internet komende maanden uittesten. Vanaf deze week beschikken zij over de snelheden van 1 Gigabit per seconde. Nu gelden de snelheden tussen de 150 en 200 megabit per seconde als ‘heel snel’. Overigens is de 1 Gigabit per seconde slechts het begin: de snelheid kan de jaren erna tot wel vijf keer hoger worden opgevoerd.

Modem of nieuwe router

Huishoudens hebben vaak wel een nieuwe modem of router nodig om van het super snelle internet gebruik te kunnen maken. Het snelle signaal wordt door de provider naar de meterkast gebracht. Niet alle modems werken met de nieuwe technologie. Bestaande routers kunnen slechts bepaalde snelheden aan.

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als telecominstallatiemonteur? Bekijk dan nu onze opdrachtenpagina!
Lees de bron voor het volledige artikel.