Uit recent onderzoek is gebleken dat zzp’ers gelukkiger zijn dan werknemers in loondienst. Gemiddeld beoordelen fulltime zzp’ers hun werksituatie met een 7,9 en één derde geeft zelfs een 9 of hoger.

Tevredenheid zzp’ers versus werknemers in loondienst

Onder ruim duizend zzp’ers en werknemers in loondienst is het onderzoek door PanelWizard uitgevoerd. Op alle onderdelen laten zzp’ers zien dat zij meer tevreden zijn met hun werksituatie. Bekijk onderstaande tabel voor de resultaten.

Zzp’ers Werknemers
Is gelukkig met hun werk 85% 71%
Beleeft dagelijks plezier 83% 74%
Ervaart stress tijdens werk 28% 39%
Is trots op het werk dat zij doen 86% 73%
Beoordeling van het werk 7,8 7,4

 

Verder geeft maar liefst 81 procent aan dat het onwaarschijnlijk is dat zij ooit weer aan de slag gaan in dienstverband. Van de werknemers in loondienst overweegt 13 procent een stap naar het zzp-schap.

‘Ik vind vooral die vrijheid fijn als ondernemer. Ik heb niet het idee dat ik iets moet doen voor iemand anders.’ – Jeffrey, Guidion-monteur

Voordelen van zzp’ers

Ruim 55 procent van de zzp’ers geeft aan een droombaan te hebben, tegenover 32 procent van de werknemers in loondienst. De voordelen van het werken als zelfstandige volgens zzp’ers op een rij:

  • Liefde voor het vak
  • Het is een uitdaging
  • Eigen tijd flexibel kunnen indelen
  • Betere balans tussen werk en privé

Overweeg jij ook om de stap te maken om als zzp’er aan de slag te gaan of ben je al zzp’er? Bekijk dan de opdrachtenpagina.